COSMOS FACTORY (13 April 2019)

2017 deltog 163.000 människor i utbildningsprogrammet SFI (Svenska för Invandrare). Och det är, nota bene, bara en årskull. 
https://www.skolverket.se/…/pm—elever-och-studieresultat-…

Men bara en årskull SFI-studenter är numerärt större än alla de som jobbar på Volvo och Electrolux i Sverige tillsammans. Årskullarna har dessutom blivit större under varje enskilt år på 2000-talet, lägg till en årskull och vi kan addera även Ericson och SKF för att få en motsvarande näringslivsnumerär och då är vi uppe i fyra kronjuveler inom det svenska näringslivet som alla är bland Sveriges tio största arbetsgivare. http://www.largestcompanies.se/…/de-storsta-arbetsgivarna-i…

Så lösningen är väl att vi helt enkelt hittar på en ny affärside som är lika kommersiellt gångbar över hela världen, lönsam, konkurrenskraftig och sysselsättningsskapande som Volvos fordon eller Electrolux vitvaror och där dessutom förädlingsvärdet kan skapas av nyutexaminerade SFI-studenter istället för de kvalificerade civilingenjörerna som dominerar på Volvo, Electrolux, Ericson och SKF. Vi hittar dessutom på en sådan briljant affärside varje år under överskådlig framtid.

En grannlaga uppgift, inte minst om man beaktar hur dåligt det historiskt lyckats för SFI-studenterna att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden, trots att volymerna tidigare varit mindre och trots att konjunkturförhållandena varit goda en längre tid nu. https://www.sydsvenskan.se/…/mats-skogkar-svenska-for-invan…

Jag tycker de ansvariga för det senaste decenniets invandringspolitik måste börja tvingas kvantifiera och konkretisera sig för jag begriper verkligen inte hur ens en bråkdel av alla dessa människor ska kunna få jobb utanför den skattefinansierade sektorn. Och det, make no mistake about it, är helt nödvändigt – vi har en problematisk obalans mellan de som betalar till systemet och de som får sin lön från systemet redan som det är.

Och det är faktiskt helt avgörande för våra barn och barnbarns framtid i landet att det presenteras en trovärdig lösning på den här ekvationen. 

Varken mer eller mindre. 

Jag är trött på att höra politikerna orera om att vi har utmaningar i största allmänhet. Vi har väldigt konkreta, påtagliga och strukturella problem och jag vill höra förslag till lösningar – särskilt från de partier som skapat situationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: