ATLANTIC CITY (9 Maj 2019)

Larm i Filipstad: Skyhög arbetslöshet bland nyanlända.

Det rapporterar SVT och intervjuar en av de alltför fåtaliga som har ett arbete, en dam som arbetar med att lära nyanlända det svenska språket. https://www.svt.se/…/larm-i-filipstad-skyhog-arbetsloshet-b…

Hon lyckas exemplariskt enkelt, pedagogiskt och kortfattat analysera den problematik som våra ansvariga politiker, både på kommunal nivå och riksnivå, haft så förtvivlat svårt att fatta. Hur i hela världen ska tusentals nyanlända utan utbildning och språkkunskaper kunna skapa sig en egen försörjning i perifera avfolkningsorter som Filipstad och Lesjöfors? Dessutom på bara två år, som arbetsmarknadsministern Ylva Johansson tror. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

Damen i kollaget bevisar i förbifarten också en annan sanning som inte kan upprepas för ofta. Det är absolut inte generellt invandrarnas fel att det ser ut som det gör i landet utan politikernas gränslösa naivitet som ställt många invandrare inför en helt omöjlig uppgift och lämnat dem i sådan tristess och med så dystra framtidsutsikter att Springsteen kunde haft med en låt om dem på sin deppiga Nebraska-platta. (lyssna bara på killen som också intervjuas i samma reportage).

Faktum är att jag skulle känna mig tryggare med damen i kollaget som arbetsmarknadsminister än med Ylva Johansson, helt klart har hon ju betydligt mer känsla för kausalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: