ONE TRICK PONY (23 Juli 2017)

Nej, min själ….här har vi alltså hamnat nu! http://www.aftonbladet.se/…/jqnBw/hoj-skatten-for-de-gamlas…

Trots att vi redan har ett skattetryck i absolut världsklass kräver den svenska vänstern alltså nu, mitt i en högkonjunktur när skatteunderlaget är gott, ytterligare skattehöjningar för att vi ska ha råd med något så fundamentalt som att erbjuda anständig äldreomsorg för de idoga folkhemsbyggare som vi har att tacka för så mycket.

Där är notan i blixtbelysning för den DÖ-politik med miljöpartiet och vänsterpartiet som co-drivers som Aftonbladet hyllat och som statsministern själv i efterhand kallat naiv. Skattehöjningar för att få en samhällsservice som vi redan betalar ett överpris för i jämförelse med så gott som alla andra jämförbara länder. Och argumentet att ”vi har råd” kanske stämmer med dagens extremlåga räntenivåer men om ett par år kommer de låga räntorna att vara ett minne medan skattehöjningarna kommer att finnas kvar.

Eftersom välfärdskrisen i högsta grad är en politikerförvållad kris (som inte kan skyllas på internationell lågkonjunktur och andra externa faktorer) vore det ju klädsamt om politikerna ansträngde sig lite grann för att genom prioriteringar, effektiviseringar och självrannsakan försöka få fram de resurser som krävs för att våra äldre ska ha den drägliga tillvaro de förtjänar och tidigare trott sig betala skatt för under sina långa och strävsamma liv. Men icke sade Nicke – att anstränga sig finns inte i den svenska vänsterns DNA – istället väljer man bekvämt att dumpa konsekvenserna av sina misslyckanden på landets hårt arbetande män och kvinnor med nya pålagor! Vi måste höja skatten, skriver krönikören och gör därmed uppsynen på sin bild-byline till en ikon för den totala idetorka, enkelspårighet och brist på fantasi som kännetecknar svensk vänster.

Varför måste vi höja skatten till nya rekordnivåer? Gör benchmarking med andra länder – varför kan t.ex Finland ta hand om både sina för tidigt födda barn och våra? Rensa upp bland alla kulturbidrag till konstnärlig verksamhet som bara intresserar de närmast sörjande. Sluta betala konstnärslön till Jan Myrdal. Dra in presstöd till ETC och andra som ändå bara gör konkurser gång på gång i brist på läsekrets. Skippa bistånd som används för palestinsk terrorverksamhet. Sluta upp med dyrbara mutkampanjer för att få sitta i FN:s säkerhetsråd och spela viktig. Sluta betala överpriser till skojare som driver undermåliga flyktingboenden. Skippa retroaktiva barnbidrag. Sluta upp med att ge ”golden handshakes” i form av ohemult generösa fallskärmar till politiker, myndighetschefer och det övriga frälset. Och och och….det går inte en dag utan att mitt FB-flöde domineras av slöseri inom områden som har mindre med statens kärnverksamhet att göra än äldreomsorg. Finns det inte enda rödpenna på finansdepartementet?

I USA används uttrycket ”one-trick pony” för att beskriva den som bara behärskar en enda sak. Den svenska vänstern är i högsta grad en renrasig ”one trick pony” även om snart ”one trick kadaver” ligger närmare till hands. Det enda man verkar vara kapabla till är att höja skatter. Det är universallösningen i alla väder och tro inte att det kommer att sluta här….Dålig skola? Höj skatten! Ont om poliser? Höj skatten! Dålig krisberedskap? Höj skatten! Dåliga skolresultat? Höj skatten! Långa väntetider för cancervård? Höj skatten! Inga barnmorskor? Höj skatten! Går tågen inte i tid? Höj skatten! Und so weiter, und so weiter, und so weiter…..det är som att besöka en läkare som skriver ut hostmedicin oavsett vilken åkomma man besväras av.

Och inte nog med att det är samma recept, det är också en verkningslös kur så länge de höjda skatterna bara pumpas in i det svarta hål som vänstern, med benäget bistånd av alliansen, skapat. Skattehöjningar motiveras alltid på förhand med att de skall användas till vård/skola/omsorg men sedan används de istället till den helt väsensfrämmande verksamhet som råkar vara politikernas ”flavour of the month”. Vem tycker sig till exempel ha fått valuta för de multimiljardskattehöjningar som redan har genomförts 2016 och 2017? https://www.skattebetalarna.se/kampanj/skattesmall-nej-tack

De väljare som väljer något av vänsteralternativen nästa år väljer att frivilligt ikläda sig rollen av stalldräng för att mocka bort den röra som one-trick valacken på sina höga hästar lämnat efter sig. Och som alternativ till denna one-trick kuse har vi alltså den gamle stridshingsten Reinfeldts stuteri av DÖ-kastrerade tempotorskar ….nej, det är hög tid att hoppas på att en fidus som MED (Medborgerlig Samling) får stå i vinnarcirkeln i politikens Grand National 2018. Hoppas verkligen MED visar sig vara det fullblod jag tror och lyckas bli en högodds-vinnare som kan runda fältet trots bakspår och ett rejält handikapp-tillägg!

Nu blir det semester för blodtryckets skull – Trevlig Sommar🌞☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: