JET (4 Oktober 2017)

Jämställdhetsminister Åsa Regner twittrar stolt om att hennes feministiska regering fyller tre år. Ja, att vi har fått en feministisk regering starring smartaste bästa tjejgänget kan väl inte ha undgått någon. En högst ofullständig sammanställning av de prestationer som regeringen kan föra upp på sin meritlista och sina Powerpoint-presentationer:

1. Vi har sett att Sverige enligt internationell statistik ligger i den absolutavärldstoppen vad gäller våldtäkter och att vi numera t.o.m får kritik av prominenta vänsterdebattörer som Michael Moore.

2. Hedersvåldet är nu så omfattande att det enligt samma minister är ett problem som ALLA män i Sverige måste ta ansvar för. Oklart hur.

3. Vi har blivit informerade om att tretton våldtäktsärenden läggs ned av polisen varje dag.

4. Vi har blivit informerade om att de våldtäktsärenden som inte läggs ned kan bli liggande i åratal pga polisens resursbrist.

5. Vi har sett flera fall där grova våldtäktsmän inte utvisas trots att de inte är svenska medborgare.

6. Vi har sett regeringens omhuldade rikspolischef nästan falla i gråt i TV över en man som precis mördat en ung kvinna i Mölndal.

7. Vi har sett separata badtider införas i svenska simhallar.

8. Vi har sett kvinnliga ministrar underdånigt klä sig i slöja vid utländska statsbesök.

9. Vi har sett unga kvinnor i TV vittna om att de tvingats flytta från sina stadsdelar efter trakasserier pga att de inte följer de lokala ordningsmännens kläd- och uppförandekod för kvinnor.

10. Vi har fått stifta bekantskap med fenomenet ”taharrush” som verkar betyda offentligt grupptafsande på unga flickor på t.ex musikfestivaler. Armband har dock delats ut för att råda bot och skapa räfst och rättarting.

11. Vi har fått lära oss att polygami kan vara en snabb och effektiv genväg till spatiöst boende utan kapitalinsats i exklusiva områden som Nacka.

12. Vi har fått lära oss att barnäktenskap är en av svenska myndigheter accepterad samlevnadsform som inte lägger hinder i vägen för erhållande av bidrag.

13. Vi har fått uppleva feministisk snöröjning med åtföljande trafikkaos av episka proportioner som resultat.

14. Vi har fått se en representant för regeringspartiet MP som vägrar ta kvinnor i hand.

Det är möjligt att minister Regner tycker det är läge att fira med kaffe och tårta i Rosenbad. Min egen sinnesstämning lämpar sig mer för gravöl när jag kontemplerar över våra älskade tjejers framtid i detta feministiska land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: