DOMINANCE AND SUBMISSION (17 Januari 2018)

När utanförskap, skjutningar och gängkriminalitet är på tapeten får jag ibland intrycket av att den viktigaste frågan är semantiken. Vad ska man egentligen kalla de områden som enligt polisen har extra mycket av utanförskap, skjutningar och gängkriminalitet.

Problemområden? No-go zoner? Oacceptabla områden? Utsatta områden?

Just nu har polisen fastnat för en klassificering i tre kategorier. ”Särskilt utsatta områden”, ”Utsatta områden” och ”Riskområden” men det verkar heller inte helt okontroversiellt. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sveriges-utsatta-omraden

Därför skulle jag vilja lansera iden att vi kallar de mest problematiska områdena för ”SÄRSKILT SOCIALDEMOKRATISKA OMRÅDEN”. Som källa åberopar jag den bästa tänkbara dvs www.val.se .

Gemensam nämnare för alla dessa områden är nämligen att sossarna har anmärkningsvärt höga siffror. I så gott som alla fall långt över riksgenomsnittet och ofta > 50%:

Diagrammen nedan visar tex hur väljarna i Vivalla (Örebro), Araby (Växjö), Gårdsten (Göteborg) och Skäggetorp (Linköping) röstade 2014. De är alla utnämnda till särskilt utsatta områden av polisen.

Och om vi ska ha tre kategorier föreslår jag ”Särskilt socialdemokratiska områden”, ”Socialdemokratiska områden” och “Socialdemokratiska utvecklingsområden”.

Ur ett rent partitaktiskt perspektiv har sossarna alltså anledning att glädjas när polisen rapporterar att antalet ”särskilt utsatta områden ökar” eftersom det innebär att antalet ”särskilt socialdemokratiska områden” ökar. Och vi pratar hundratusentals väljare här!

Vem vet, en vacker dag är kanske hela Sverige ett både särskilt utsatt och särskilt socialdemokratiskt område? Det kanske är deras masterplan som ger svaret på gåtan varför sossen Dan Eliasson får sitta kvar och administrerara ökningen av särskilt socialdemokratiska områden.

Och frågorna i nyhetssändningarna skulle ju bli lite mer distinkta och intressanta med den ändrade terminologin:

• Fyra skjutningar i särskilt socialdemokratiska områden den senaste veckan, hur ser du på det Stefan Löfven?

• Ambulanspersonal vågar sig inte in i särskilt socialdemokratiska områden utan eskort, hur ser du på det Morgan Johansson?

• Ny rapport visar att hedersförtrycket är utbrett i särskilt socialdemokratiska områden, hur ser du på det Åsa Regner?

Sedan finns ju en rätt intressant fråga om vad som är hönan och vad som ägget. Blir folk sossar pga problemen i området eller uppstår problemen pga alla sossar i området?

Nej, om vi refererar till Rosengård, Rinkeby, Bergsjön osv som SÄRSKILT SOCIALDEMOKRATISKA OMRÅDEN framöver så ser jag mest fördelar.😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: