A CHANGE IS GONNA COME (16 Januari 2018)

Martin Luther King-priset till Fatemeh Khavari. http://www.tv4.se/…/hon-får-martin-luther-king-priset-för-s…

Hmmm….

• Martin Luther King kämpade ju för USA-medborgares medborgerliga rättigheter i USA. Att alla som var födda i USA, levde i USA, krigade för USA och hade de skyldigheter det innebar också skulle ha samma rättigheter i USA oavsett färgen på sin hud. Han gjorde det med en episkt elokvent och brobyggande talekonst som varit en inspirationskälla för humanister, demokrater och frihetssträvare världen över under de decennier som förflutit sedan han mördades 1968.

• Fatemeh Khavari kämpar för afghanska medborgares medborgerliga rättigheter i Sverige. Alla ska ha uppenbarligen samma medborgerliga rättigheter i Sverige oavsett hur vaga band och kopplingar till landet man än har. Hon gör det med en talekonst som……..inte riktigt når Doktor King till anklarna för uttrycka sig nådigt och modest.

Hade man velat dela ut ett pris i Doktor Kings anda och till hans minnes ära hade någon av de modiga kvinnor som kämpar mot hedersvåld och förtryck i Sverige varit betydligt värdigare pristagare.

Men jag ser att tidigare mottagare av MLK-priset varit bl.a Malena Ernman och Mikael Wiehe (tillika mottagare av Leninpriset) så utmärkelsen har ju ungefär samma relevans som ett Leo Messi-pris skulle ha om det tilldelades mediokra svenska motionsspelare i innebandy-korpen.

Otroligt sorgligt att en av min samtids stora hjältars goda namn så skamlöst förvanskas i extremvänsterns fåfänga försök att sätta helgongloria och godhetsstämplar på sig själva.

Att ens komma på tanken att ge ett Martin Luther King pris till avdankade kommunistsvärmare som Wiehe förutsätter att man befinner sig i ett land där kunskaperna i historia är i fritt fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: