YOU MADE FIRST CLASS FOOLS OUT OF US (19 Juli 2016)

Fredrik Reinfeldt dök upp i TV i helgen. Och tyckte då beträffande massakern i Nice att Frankrikes president, Frankrikes premiärminister och den överväldigande delen av västerländsk media varit ”för snabba att kalla det terrorism”. 

• Fredrik Reinfeldt har tidigare flugit över Sverige, blickat ut över skog, myrar och kalhyggen och dragit slutsatsen att inga begränsningar finns för hur många flyktingar Sverige kan ta emot. Inte ens på kort sikt.

• Fredrik Reinfeldt har tidigare hävdat att man inte kan tala om kris och kollaps i ett land där julgranarna inte brinner upp.

• Fredrik Reinfeldt har tidigare hävdat att hans politiska motståndare inte ska bli förvånade om de utsätts för våld.

• Fredrik Reinfeldt har tidigare ansett att minskade skatteintäkter och skenande offentliga kostnader är en vinnande nationalekonomisk formel. Vanligtvis är ju politiker anständiga nog att välja det ena eller andra men Reinfeldt trodde sig väl kunna lyckas med bådadera genom att avveckla allt funktionsdugligt försvar, låta skolan förfalla och vårdapparaten förtvina. Om några problem mot förmodan skulle uppstå så lanserade han som ”Plan B” att svenskarna borde kunna jobba tills 75 års ålder.

• Fredrik Reinfeldt ledde en regering som trodde att etableringscoacher, instegsjobb och SFI-bonusar var den dunderhonung som skulle göra att Sverige skulle kunna klara av ett mångdubbelt större flyktingmottagande per capita än andra europeiska länder.

• Fredrik Reinfeldt desavouerade och förödmjukade offentligt en av sin egen minister, Tobias Billström, för att denne tyckte volymer hade relevans i invandringsdebatten.

• Under Fredrik Reinfeldts ämbetsperiod mer än fyrdubblade Sverigedemokraterna sitt väljarstöd. Eftersom han själv avfärdat SD-röstare som ”människor som är missnöjda med sina liv” kanske han borde reflekterat lite över sin egen roll för att skapa den lavinartade ökningen av missnöjet i landet.

• Fredrik Reinfeldt var statsminister i Sverige i åtta år. De flesta partier (inklusive hans eget) försöker nu, knappt två år senare, övertrumfa varandra i att distansera sig från hans ”öppna-hjärtan-politik” efter att vi fått panikinföra gränskontroller, konstatera att massor av IS-sympatisörer befinner sig i landet, problemen i förorterna urartar alltmer och det råder skriande brist på både bostäder och arbeten åt de nyanlända.

• Diskutera gärna med din bänkgranne hur Sverige hade kunnat se ut idag om vi fört en annan politik, exempelvis som Danmark eller Finland, under Reinfelds ämbetsperiod 2006-2014.

FOTNOT: 1929 inträffade börskraschen på Wall Street som ledde till ”The Great Depression” som i sin tur banade väg för Hitler och andra världskriget. Bilden visar att många lik förbannat hade det mysigt vid sina julgranar i New York 1929. Julgranars funktionalitet som värdemätare för ekonomisk framgång och politisk stabilitet verkar sålunda lämna en hel del övrigt att önska. Det inser säkert också de flesta som fyllt tio år – tyvärr dock inte mannen som var Sveriges statsminister under åtta ödesdigra år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: