WALKIN’ THE DOG (11 Maj 2016)

Sossepampen och barnvälgörenhetsprofitören Veronica Palm twittrade igår om att människor nu ”tvingas fly” från Danmark.

Eftersom jag, sedan jag såg ”Salvador” och ”The Killing Fields”, närt en naivt romantisk fascination för krigskorrar tog jag en promenad med Vincent till den plats på den skånska stranden där Öresund är som smalast för att se om jag kunde uppfatta någon granateld, byggnader i lågor, luftvärnssirener eller andra tecken på de fruktansvärda strider som rasar några få kilometer bort och uppenbarligen tvingar folk att fly hals över huvud och ge sig ut på det nya dödens hav som Öresund tydligen förvandlats till medan jag sov.

Det blev dock en föga spektakulär karriär som dödsföraktande krigskorrespondent som framgår av bilden på Vincent.

Men jag och Vincent kan i alla fall citera Erich Maria Remarque: All quiet on the western front!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: