IF I SHOULD FALL FROM GRACE WITH GOD (6 September 2016)

Föreställ dig en desperat gammal DDR-pamp som ett år efter Berlinmurens fall står vid den gamla gränsövergången Checkpoint Charlie i centrala Berlin och desperat ropar med gäll stämma: ”Strunta i BMW och Mercedes och köp en Trabant istället!”

Patetiskt men samtidigt lite sorgligt, eller hur? Oförmögen att ta in att hans världsbild rasat, att hans vision avslöjats som humbug/bluff/nonsens och att han fått brallorna neddragna till anklarna med sin bleka bakdel till allmänt beskådande.

Ungefär samma intryck gör idag de torftiga väktarna av den svenska åsiktskorridoren. Lindström, Lindberg och allt vad de nu heter när de envetet fortsätter skriva artiklar som denna, till synes ovetande om vad som hände i Sverige inför öppen ridå hösten 2015.
http://www.expressen.se/…/det-ar-som-om-hela-partiet-bara-…/

1. I DDR var det fram till murens fall kontroversiellt att anse att Mercedes och BMW var bättre bilar än Trabanter, att Coca-Cola var en god läskedryck och att Berlinmuren var en ful byggnad. I Sverige var det kontroversiellt att anse att det fanns ett tak för Sveriges invandringsmottagning, att öppna hjärtans politik var ohållbar och att gränskontroller av dansk typ var en nödvändighet.

2. Avvikare beskylldes i DDR-media för västsympatier/västpropaganda och i svensk media för SD-sympatier/SD-propaganda.

3. Att bli beskylld för västsympatier var i DDR liktydigt med att bli uthängd och beskylld för att sympatisera med nazism, fascism och ”krig och död och massutrotning” Att bli beskylld för SD-sympatier var i Sverige liktydigt med att bli uthängd och beskylld för att sympatisera med nazism, fascism och ”krig och död och massutrotning” (se den ovan länkade artikeln eller valfri skrift av regeringens expert på historia).

4. Följdaktligen skrämdes många till kuvad underkastelse och ja-sägarna hade glada dagar i både DDR pre-1989 och Sverige pre-2015.

5. Rädda och kuvade ja-sägare bygger inga bra samhällen. DDRs ekonomi och samhällsfunktioner vittrade sönder och det var kö till det mesta. Sveriges ekonomi är uppbyggd på lån, de vitala samhällsfunktionerna blir mer dysfunktionella för varje dag och vårdköer, bostadsköer mm växer konstant. DDR-regimen förnekande strukturproblemen och regeringarna Reinfeldt och Löfven förnekar de strukturella problemen.

6. Den 9 november 1989 föll Berlinmuren och de kuvade medborgarna kunde nu upptäcka att en BMW/Mercedes de facto var en bättre bil än en Trabant och att en kall Coca-Cola var både läskande och god. Den 24 november 2015 höll den svenska regeringen en resignerad och tårfylld presskonferens och medgav att det visst fanns ett tak för Sveriges invandringskapacitet, att det var slut med öppna hjärtan och att tuffa gränskontroller av dansk modell omgående skulle införas.

7. Plötsligt var dissidenterna som demonstrerat mot Honeckers regim i Leipzig de nya hjältarna i DDR och debatt-dissidenterna (Tino S, Ivar A, Thomas G, Alice T, Jonas A m.fl) som protesterat mot Reinfeldts och Löfvens politik de nya hjältarna i Sverige.

SENS MORAL: Var alltid på din vakt mot människor som vill bygga åsiktskorridorer och åsiktsmurar. De som går mot strömmen och motsätter sig murar/korridorer har vanligtvis både klokare och sundare åsikter. Och de vinner i slutändan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: