HOLIDAY (8 Januari 2016)

Stilstudie av min hustru under den dag på semestern som vi traditionsenligt viger åt strövtåg genom Meloneras/Maspalomas ändlösa utbud av mode-, parfym- och väskaffärer.

Julafton för min hustru medan jag betraktar just denna dag med samma fasa som om jag skulle dra ut visdomständer, opereras för akut gallsten och bevittna Barca förlora ett El Clasico samtidigt.

Några representativa repliker:

-Ska bara in och kolla lite (min hustru utanför i princip varje butik som tillhandahåller någon form av artiklar/accesoarer för kvinnor)

– Vänta här en stund. Där är en bänk du kan sitta på. (Min hustru framför den affär som liksom förra året har en skylt med texten ”Vi stänger! Allt ska bort. -70% på Prada, Gucci, Burberry….”)

– Är inte den här doften gorgeous (Min fru håller dagens femtioelfte parfymprov under min näsa och jag svarar alltid jakande, dimmigare och mer utmattad för varje gång)

– Kan vi inte sätta oss och ta en öl (Jag, ungefär en gång i timmen)

– Snart, skall bara in i den här affären först (Min fru, varje gång jag ställer frågan ovan)

– Special price. Only for your beautiful wife! (Försäljare av toppar, som tittar uppfordrande på mig varvid jag känner mig som en oromantisk tölp om jag inte omgående slår till)

– Wow, bara 180 Euro för den här klänningen. Du får ge minst det dubbla i Sverige (Min fru, varvid hon tittar uppfordrande på mig varvid jag ånyo känner mig som en oromantisk tölp om jag inte omgående slår till)

– Är du inte klok. Vill du se ut som en polkagris (Min fru, när jag till sist hittar en pike-tröja som jag tycker är rätt snygg till ett någorlunda facilt pris)

– Nej, nej, affärerna här stänger inte förrän 22.00 (Min fru tar mig fem-i-sex ur förhoppningen/önsketänkandet att affärerna här nere bommar igen 18.00)

Radikalfeministerna hävdar att det inte finns några genetiska skillnader mellan män och kvinnor…….tjenare, säger jag!

But be that as it may – när dagen äntligen är slut ska vi ta strandpromenaden längs playan hem med alla kassar och jag ska som varje år nynna i min älsklings öra:

Cause down the shore everythings alright
You and your baby on a Friday night
And you know all my dreams come true
When Im walking down the street with you
‘Cause nothing matters in this whole wide world
When youre in love with such a beautful girl
❤️❤️❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: