FOREVER YOUNG (1 Augusti 2016)

Till min far på hans 97 årsdag.

Det år han såg världens ljus hölls Versailles-konferensen efter WW1, Lenin styrde Ryssland och Hjalmar Branting skulle bli Sveriges statsminister året därpå. 

En stolt folkhemsbyggare, en levande historiebok, en ansvarsfull och kärleksfull familjefar och äkta make vars äktenskap varade i nästan 74 år, en man av det ädlaste småländska virket, en nyfiken och vetgirig grabb som lärde sig hantera en PC vid nittio års ålder, en del av en generation vi har att tacka för mycket, själva urtypen för den typ av man Ulla Billqvist besjöng i ”Min Soldat” och en förstklassig role model för mig i hela mitt liv!

Han ber mig hälsa till alla han känner.

Fotnot: Pappa har upplevt alla stora fotbollspelare från Gunnar Nordahl och framåt men hävdar bestämt att ingen kommit i närheten av Lionel Messis klass. Han hävdar lika bestämt att ”Pang i bygget” är det roligaste han sett på TV sedan hans första mottagare inhandlades 1958. Och att Sveriges sista vettiga politiker var Erlander och Bohman. Och att ishockey är ointressant sedan Uffe Sterner lade av. Äpplet faller inte så långt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: