ELECTED (28 Juni 2016)

Att Sverige blev invalt som utfyllnadsspelare och vattenbärare i FN:s säkerhetsråd är ”ett tydligt erkännande” av Sverige, skrävlar statsminister Löfven med illa dold förtjusning. Till viss del kan jag förstå euforin, inrikespolitiskt är han ju helt svältfödd och renons på framgångar att redovisa.

Bara det att det inte stämmer. Samtidigt som Sverige valdes nämligen också Bolivia, Kazakstan och Etiopien in i samma församling. Alla de tre länderna ligger på den undre halvan av världens länder i rankingen m.a.p det demokrati-index som mycket välansedda The Economist tog fram år 2015. Kazakstan och Etiopien klassificeras inte ens som demokratier. Kazakstan ligger på plats 140 av 156 länder och slår därmed med knappast möjliga marginal Robert Mugabes Zimbabwe på plats 141. Det är verkligen inget sällskap jag skulle vara särskilt stolt över att tillhöra.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

Att bli invald i säkerhetsrådet är inget mått på någonting annat än hur mycket pengar man är beredd att slösa, hur mycket man är beredd att förödmjuka sig själv genom att smöra och fjäska för kreti och pleti samt i hur desperat behov man är av att kunna presentera något som vid en hastig blick kan se ut som en framgång. Och vad gäller slöseri och beredvillighet att förödmjuka sig själva och sitt land håller ju svenska sosse-politiker högsta internationella klass.

Ett oblygt, odiöst och motbjudande skrävlande av statsministern. Allt naturligtvis i vanligt ordning helt okritiskt, följsamt och lydigt vidareförmedlat till den svenska allmänheten av journalist-clownerna inom regeringsorganet SVT och övrig mainstream-media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: