CELLULOID HEROES (20 Augusti 2016)

Jag tycker å ena sidan att Sven Wollter är en briljant skådespelare och en starkt bidragande anledning till att jag gillar ”Mannen från Mallorca”, ”Hemsöborna”, ”Änglagård” och ”Raskens” så mycket.

Å andra sidan avskyr jag hans politiska åsikter och finner dem direkt motbjudande och groteska (Kommunismen har inte förstört någonting? Nej, förutom att den kostat tiotals miljoner deras liv och lett till förföljelse och förtryck av ännu många fler).

Så hur förhåller jag mig till Sven Wollter?

1, Jag slår dövörat till när han uttalar sig politiskt. Jag vill inte förbjuda honom att uttala sig eftersom jag är yttrandefrihetsfundamentalist. Jag litar på att hans åsikter inte får gehör hos särskilt många. Annars hade KPML(r) varit mycket större än de är. Wollter är trots allt inte en B- eller C-kändis utan en av landets verkliga A-kändisar. Har ingenting emot att han blir inbjuden att tala på litteraturscenen på bokmässan för att kränga sin nya bok om det inte vore för att andra nekas.

2, Jag drar slutsatsen att en människa mycket väl kan vara ett geni inom ett område och en komplett nolla inom ett annat område. Människor är mångfacetterade varelser. 


3, Jag drar slutsatsen att ”kändisupprop” i politiska frågor är ointressanta eftersom de som skriver under oftast baserar sitt kändisskap på helt andra saker än sakkunskap och kompetens i den fråga som för tillfället är på tapeten.

 
4, Jag drar slutsatsen att många inte delar min uppfattning. En internationellt känd operasångerska fick t.ex mer eller mindre kommunalt yrkesförbud efter några islamkritiska inlägg på sociala medier här i Skåne. Och jag bedömer sprängkraften i hennes uttalanden som en kinapuff i jämförelse med Wollters massmordsrelativiserande bomber.


5, Jag drar slutsatsen att sådana som jag är mer toleranta och goda än den vänster som i parti och minut skrävlar över hur god den är samtidigt som den ylar om korsfästning ,spansk inkvisation och yrkesmässig utfrysning av dem som vågar försöka tänja en tum på åsiktskorridorens betongväggar.


6, Jag drar slutsatsen att Sverige är ett numera rätt torftigt och intolerant land vad gäller yttrandefrihet, intellektuell debatt och frihet i ord och tanke.


7, Jag drar slutsatsen att det är mycket sorgligt.

Till sist några tänkvärda ord från ingen mindre än Alice Cooper när han tillfrågades om vad han tycker om att tidningar frågar rockstjärnor och andra kändisar om deras politiska åsikter:

”I absolutely hate it. It’s the worst idea ever. First of all, why do people think rock stars know more than they do? That is the biggest fallacy in the world — if anything, we’re dumber. We’re not smarter than anybody else. I mean, why do you think we’re rock stars? Trust me, we don’t read magazines you don’t read. Nobody calls us up and gives us as inside information on politics. We know less than you do. If I watch TV, it’s ‘Family Guy’.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: