BAD REPUTATION (16 Augusti 2016)

Jonas Sjöstedt är arg. Han kan inte se OS i sin sommarstuga eftersom han inte har TV3 och Viasat där.

Well, I’ve got news for you Jonas. Det kan Du visst. Om Du är genuint intresserad kan du skaffa en parabol och ett Viasat-abonnemang. Eller så kan Du skaffa ett Viaplay-abonnemang och se rubbet på din surfplatta. Med Din lön är det ingen större uppoffring. Och beträffande krokodiltårarna om att alla inte har råd med ”dyra abonnemang” så har ännu färre råd med strandnära sommarstugor för rekreation som Du har. C’est la vie.

Däremot var Ditt parti hårdnackade motståndare till att bryta upp TV-monopolet och tillåta paraboler och kommersiell TV. På monopol-TV-tiden fanns inte minsta chans att följa Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Formel 1, NHL, NBA, Elitserien eller Allsvenskan som idag. Vare sig i sommarstugan eller någon annanstans. 

Du fick helt enkelt hålla till godo med det politrukerna på SVT tyckte du skulle få se. De år det inte var VM eller EM i fotboll innebar det att fotbollsutbudet inskränkte sig till en Tipsextramatch på lördagar, någon landskamp i efterhand och kanske Europacupfinalen. Du kunde se färre fotbollsmatcher live på ett år än vad Du har möjlighet att göra på en dag med det nya kommersiella TV-utbudet. Det var extremt påvert och du hade ingen möjlighet att betala för att få ett bättre utbud. Så hade det förblivit om Ditt parti fått bestämma och om inte en entrepenör som Jan Stenbeck haft modet och visionerna att krossa det DDR—inspirerade påfund som svensk monopol-TV var.

”De kommersiella bolagens vinstintresse är tydligen viktigare än folks idrottsintresse”, säger Sjöstedt.

”Ditt partis intresse av att styra informationsflödet i samhället var tydligen viktigare än folks idrottsintresse” säger jag.

En vänsterpartist som beklagar sig över ett torftigt TV-utbud är faktiskt rätt magstarkt. Även för att komma från ett parti med ett så omfattande, graverande och vanärande politiskt belastningsregister som Vänsterpartiet (f.d Vänsterpartiet Kommunisterna).

Och då bemödade jag mig ändå om att formulera den sista meningen så barmhärtigt som jag kunde, kamrat Sjöstedt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: