ANARCHY IN THE SE (17 Maj 2016)

En aktuell bild från mitt gamla Eskilstuna där jag bodde några år i slutet på åttiotalet

Försöker försätta mig i den hukande polisens situation. Kanske var han för inte så länge sedan en ung yngling med framtidsdrömmar om att göra skillnad och förbättra världen som gick in på polisens hemsida och läste deras lockande reklam med rubriker som ”Varför är det roligt att arbeta som polis” ( https://polisen.se/Bli-polis/Polisyrket/Det-basta-med-polisyrket/ ) Kanske föll han för formuleringar som ”Det roligaste med att arbeta som polis i yttre tjänst är att jag ständigt får miljöombyte och får uppleva mycket” och ”Det roligaste med att arbeta som polis är det sociala utbytet med människor”.

Han har genom att dra på sig dryga studieskulder genomgått polisutbildningen, han har kanske sju-åtta års erfarenhet, han har kanske bedömts som högpresterande och hans grundlön har kanske kommit upp i runt 27.000 i månaden samtidigt som hans arbetstid ökat
( http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article21695981.ab ).

Imorgon kanske han kommenderas ut för att bjuda sina plågoandar på kaffe eller grilla korv åt dem.

Jag klandrar honom verkligen inte om han innerligen förbannar sitt yrkesval och febrilt överväger ett karriärbyte medan han förtvivlat försöker ducka för stenarna och tänker på sina nära och kära.

Han är kanske din son/bror/far/polare/granne. Han är du. Han försöker stå upp för din och min säkerhet. Det är vår förbannade plikt att stå upp för honom och inte acceptera detta längre! Sluta pixla, sluta yra om utanförskap, sluta bjud på kaffe, tillsätt en kompetent rikspolischef och återupprätta polisernas befogenheter och anställningsvillkor eller säg hej till fullständig anarki och gatans parlament inom en mycket snar framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: